Lady Nyna

Lady Nyna

08 January 2013

Best Bra For Your Health

Salam semua... pernah tak tanya pada diri??#1 : Adakah anda pasti payudara anda berada pada kedudukan yang betul?

#2 : Adakah anda tahu cara atau teknik yang betul untuk memakai baju dalam atau bra?

#3 : Berapa kali dalam setahun, anda memakai bra yang tepat dengan tubuh anda?

Kedengarannya macam soalan tricky jee... Tp suka atau tidak, para wanita WAJIB ambil tahu sebab ianya penting bagi mencegah barah payudara (breast cancer), kesihatan, postur yang baik dan khusus bagi tujuan kecantikan.

Mostly, wanita lebih gemar untuk memilih push-up bra sebagai satu cara untuk memiliki payudara penuh & payudara di kedudukan yang baik. Tetapi, kebanyakannya SALAH dalam memilih cawan push-up bra. Secara fizikalnya, ianya memberi kesan tubuh menjadi lebih besar dan bulat. 


Sebahagiannya pulak, beli bra yang tiada span langsung sebab payudara dah besar. Takut bertambah-tambah besar klu bra tebal. Lastly anda beli bra yang tali halus sebab lebih selesa. Tapi sedarkah anda para wanita, bila saiz payudara besar MESTI ditampung dengan bra bertali besar & lebar? Tanpa disedari, lama kelamaan payudara akan kelihatan pelik & tidak berada di kedudukan yang betul.

Kesilapan semasa membeli & memilih yang biasa WANITA lakukan:-

~ Pilih yang span tebal supaya breast akan nampak bulat & cantik. (Kononnya la kan..)
~ Beli push-up bra yang ada span sikit dibahagian atas dawai supaya breast akan ditolak ke atas & nampak natural.
~ Then, sumbat selagi boleh breast tu kedalam cup & pasang cangkuk seketat mungkin supaya payudara terangkat & cantik. ala-ala tauhu sumbat gitu...
~ Yang kurus langsing (berpayudara kecil selalunya) akan terpengaruh untuk beli bra berspan tebal & push-up supaya breast nampak agak berisi.LONG BRA PREMIUM BEAUTIFUL : 
Sesuai untuk segala jenis & saiz payudara wanita


Long Bra Premium Beautiful ni memang sesuai untuk semua bentuk, jenis & saiz payudara. Besar ke kecil tetap boleh pakai PB especially LONG BRA. Sebab tu bila buat fitting, kena ambil ukuran (dalam cm) betul2. Setiap cm yang silap boleh bagi effect size yang akan dipakaikan. So, bila dah dapat ukuran, kita akan ajar cara pemakaian yang betul termasuk cara-cara menyusun lelemak ke dalam cup bra (bagi yang memiliki payudara besar). Bagi yang ada breast kecil, cup ini akan jadi full cup. Yang breast besar akan jadi half cup. 

Push-up bra hanya akan mengangkat payudara ke atas. Tetapi dengan LONG BRA PB, lain pula kesannya. Kelebihan memakai PB (LONG BRA) seperti berikut:

~ Menghalang lelemak daripada berkumpul dibelakang
~ Cup berbentuk piramid menampung payudara agar tidak jatuh & puting dalam berada dikedudukan yang betul (membantu mencegah kanser)
~ Mengelakkan bengkak susu
~ Mengelelakkan payudara berdarah
~ Menggalakkan pertumbuhan payudara kecil
~ Merangsang pengeluaran susu ibu
~ Mengelakkan gastrik
~ Menyokong payudara besar dengan baik

So, tunggu apa lagi. Peluang yang ada jangan dilepaskan. Semua wanita nak cantik kan?

PM/ SMS/ Wassap/ Call me 019 236 6243


No comments:

Post a Comment